Beleef Orvelte

Lees hieronder onze blog

Beleef Orvelte: Een Historisch Juweel nabij Bungalowpark Het Hart van Drenthe

Orvelte, een betoverend dorp in het hart van Drenthe, is een bestemming die doordrenkt is van geschiedenis, charme en natuurlijke schoonheid. Gelegen op slechts een steenworp afstand van Bungalowpark Het Hart van Drenthe, biedt Orvelte een unieke ervaring die bezoekers terugvoert naar vervlogen tijden en laat kennismaken met het authentieke plattelandsleven.

Een Reis door de Tijd

Bij aankomst in Orvelte lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De smalle straatjes geplaveid met keien, historische boerderijen met rieten daken en karakteristieke huisjes ademen de sfeer van lang vervlogen dagen. Wandel langs de oude ambachtswinkels en musea, waar ambachtslieden hun vakmanschap tonen en bezoekers kunnen genieten van traditionele ambachten zoals smeden, klompen maken en weven.

Cultureel Erfgoed

Orvelte staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en bewaard gebleven architectuur. Bezoek de Saksische boerderijen en ontdek hoe het leven er in vroegere tijden uitzag. Bewonder de prachtige historische gebouwen, waaronder de karakteristieke houten kerk en de oude dorpspomp. Voor geschiedenisliefhebbers is er ook het Houtenpad van Theodoor, een educatieve wandelroute die je meeneemt door de geschiedenis van Orvelte en zijn omgeving.

Natuurlijke Schoonheid

Naast zijn culturele erfgoed biedt Orvelte ook volop mogelijkheden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Drenthe. Maak een ontspannen wandeling of fietstocht door de omgeving en verken de uitgestrekte bossen, weidse heidevelden en kabbelende beekjes. Spot wilde dieren zoals ree├źn, dassen en verschillende vogelsoorten die hun thuis hebben gemaakt in dit prachtige landschap.

Combineer met een Verblijf op Bungalowpark Het Hart van Drenthe

Het beste van Orvelte is dat het slechts een korte rit verwijderd is van Bungalowpark Het Hart van Drenthe. Na een dag vol ontdekkingen en avonturen in Orvelte, keer terug naar het comfort van je eigen bungalow op het park. Geniet van een streekbiertje in De Tuinkamer of ontspan gewoon op je eigen terras omringd door de rust en schoonheid van de natuur.

plattegrond bungalowpark Hart van Drenthe

Kies uw Bungalow op
de ligging op het park

Vindt u de ligging van uw verblijf op het park belangrijk? Bekijk dan onze overzichtskaart en kies uw bungalow.